Simpl. Food

//Simpl. Food
Simpl. Food2012-12-12T17:17:01+01:00

 Voedings- en dieetadvies

De basis van een gezonde voeding houdt in dat je alle voedingsgroepen binnenkrijgt.  Diëten waarbij bijvoorbeeld koolhydraten worden weggelaten of de zogenaamde ‘crashdiëten’ waarmee snel resultaten te behalen zijn, zijn niet verantwoord. Het lichaam krijgt tekorten, waardoor vaak later een tegenreactie optreedt waarbij het lichaam reserves gaat opslaan. Zo ontstaat het welbekende jojo-effect.
Bij ons ga je niet op een dieet (mits medisch noodzakelijk), maar begeleiden wij jou met het aanpassen van je lifestyle, waar onder andere gezonde voeding bij hoort. Wanneer je de wens hebt om af te vallen doen we dat dan ook op een verantwoorde manier. Hierbij mag je 500kcal onder je verbruik nuttigen zodat je op een juiste manier gewicht kwijt raakt. Wanneer je meer calorieën gaat schrappen uit je voeding, is de kans op tekorten groot (kans op afname spiermassa). Het is beter om op een rustigere manier gewicht kwijt te raken –en deze ook kwijt te houden- , dan sneller maar met de kans dat je spiermassa verliest en je uiteindelijk weer in gewicht aankomt.

Het getal op de weegschaal zegt niet altijd waar het gewicht eraf of erbij komt. Het verteld je niet of dat vetmassa, spiermassa of vocht is. Wij maken daarom gebruik van een BIA-meting. Hiermee kunnen we door middel van weerstand de hoeveelheid vet-, spier- en vochtmassa in je lichaam meten. Deze metingen zijn vaak een prettige ondersteuning in de voedingsbegeleiding, omdat je dan echt de resultaten weet van wat er binnen in je lichaam gebeurt. De eerste meting is gratis, een vervolgmeting is 15 euro. Je mag zelf aangeven wanneer je vervolg metingen wilt.

Sinds 1 januari 2010 is Diëtistenpraktijk van Rijssen overgegaan naar Simpl. Food een praktijk met 2 eigenaren, Natascha van Rijssen en Eline Binkhorst. We zitten op meerdere locaties gevestigd in Lelystad, Almere en Ermelo.

Lelystad Simpl. Food zit in Lelystad gevestigd bij KernGezond (o.a. fysio- en manuele therapie). De praktijk heeft een paramedische samenwerkingsverband met KernGezond, dat wil zeggen dat er meerdere paramedische (medisch ondersteunende) diensten samenwerken onder één dak. Het voordeel hiervan is dat de hulpverleners kunnen overleggen over de behandeling van een cliënt/patiënt. Zo kunnen de behandelingen optimaal op elkaar afgestemd worden en wordt de behandeling echt ‘op maat’.

Almere In Almere zitten we op 4 locaties. Wij zijn zowel aangesloten bij huisartsengroep Medi-Mere en bij huisartsenpraktijk Haven. We werken intensief samen met de huisartsen. Tevens bieden wij ondersteuning aan het NMI.

Ermelo Simpl. Food werkt sinds maart 2010 mee aan een bewegingsprogramma van Calluna (zwembad Ermelo). Het programma AquaFit 4You is een cardio- en krachtprogramma in het water. De deelnemers krijgen een voedingsadvies en een meting van de lichaams- samenstelling zodat we het programma op ieder persoonlijk kunnen afstemmen.

Voor wie is Simpl. Food

Iedereen die er behoefte aan heeft om een voedingsadvies te krijgen kan op consult komen. Of het nou om het beoordelen van de voeding gaat of dat er een ziektebeeld meespeelt, je kan bij ons terecht.

Hieronder een aantal voorbeelden waarvoor je naar de diëtist Simpl. Food kan gaan:

  • Overgewicht
  • Hoog cholesterol
  • Ondergewicht / drinkvoeding
  • Voedselallergie en intoleranties
  • Slechte voedingsstatus / ondervoeding
  • Darmproblemen (PDS/coeliakie)
  • Diabetes
  • Overgewicht bij kinderen
  • Hoge bloeddruk
  • Voeding bij zwangerschap